dijous, 4 d’abril del 2013

Com CONSERVAR recipients amb ANTIADHERENT

Conservar en bon estat una cassola o paella amb antiadherent, encara que sigui d'alta qualitat, de vegades es fa difícil. Per què? Molts clients ens demanen consell a l'hora de cuinar, netejar i conservar millor aquests productes. És per això, i gràcies a la nostra experiència professional en aquests tipus l'articles, que us volem ajudar a aconseguir-ho!

Cal dir que hi ha molts nivells de qualitat, tant en els antiadherents com en els materials base dels recipients (alumini, acer inoxidable, fundició, etc). Les marques que venem des de fa anys (principalment Valira, Bra, Castey) són d'alta qualitat en tots els aspectes, fetes amb seny i el seu objectiu de fabricació és perquè durin anys. Tot i així, dependrà també de l'ús que se'n faci i de la seva conservació. Per tant, si una peça de qualitat no té una durabilitat mínima serà perquè alguna cosa no es fa del tot correctament.

Anem a esbrinar-ho! Aquí teniu 10 consells per tal de fer més llarga la vida d'aquests productes:
  1. No remenar amb estris metàlics. 
  2. No netejar amb fregalls agresius. 
  3. Temperatura del foc. 
  4. Alerta amb el que hi posem a dins. 
  5. Directament dels fogons a l'aigua, MAI! 
  6. Separacions protectores entre peça i peça. 
  7. La paella de les truites. 
  8. Els sofregits. 
  9. Unes gotes d'oli no fan mal a ningú. 
  10. No deixar refredar amb les restes de menjar a dins. 


1 - No remenar amb estris metàlics: actualment el millor material per utilitzar productes amb antiadherent són els estris de silicona (espàtules, culleres, pinzells, batedores de baretes, etc.), resisteixen molta temperatura (+ de 200ºC) i no es deformen. Tot i així, també se'n poden utilitzar de fibra de nylon o de fusta.



2 - No netejar amb fregalls agresius: la millor manera de netejar un recipient amb antiadherent és fer-ho manualment amb una esponja i sabó o també posar-ho al rentaplats. És totalment desaconsellable fer servir fregalls o esponges amb material abrasiu. El reiterat moviment de neteja amb aquests tipus de fregalls fa que l'antiadherent es faci malbé i acabi saltant; serà llavors quan tot el que hi fem s'hi enganxarà.


3 - Temperatura del foc: actualment els utensilis que es fan servir per cuinar, sobretot per a la vitroceràmica i l'inducció, no necessiten una temperatura molt elevada gràcies al fons difusor que tenen incorporat a la part inferior que emmagatzema l'escalfor i la fa constant. Un ús prolongat a una temperatura molt alta farà que l'antiadherent canviï de color (a marró); això voldrà dir que hem recremat l'antiadherent i que s'hi pot enganxar el que hi cuinem a dins. Tampoc és bo tenir molta estona la paella sobre els fogons buida.



4 - Alerta amb el que hi posem a l'interior: hem d'anar en compte amb els rostits (entre altres), ja que moure una peça de carn amb ossos punxaguts o el peix i les espines pot fer que ratllem l'antiadherent sense voler. Alhora, és aconsellable quan deixem la peça a l'aigüera per rentar, no deixar-hi anar a sobre ganivets o forquilles metàl.liques que el puguin malmetre.


5 - Directament dels fogons a l'aigua, MAI!: sovint, sense pensar-hi, posem la paella ruent i acabada d'utilitzar sota l'aigua freda, fent una bona fumerada. Així ens pot semblar que netejem millor la peça i que evitarem que hi quedi res enganxat. En realitat el que estem fent és provocar un canvi de temperatura molt brusc i la possible deformació de la paella o cassola. A conseqüència d'això, una paella deformada de sota provoca una mala cocció (sobretot amb la vitroceràmica i la inducció ja que funcionen per contacte) i un ús forçat.


6 - Separacions protectores entre peça i peça: A l'hora de guardar a l'armari de la cuina, hauríem d'evitar posar una paella damunt l'altra sense cap mena de protecció; és molt fàcil que amb els cops i els moviments de treure i posar acabem ratllant-les també. Actualment existeixen al mercat articles que, per molt poc preu, ajuden a enmagatzemar les paelles dins un armari o calaix protegint-les adequadament i sense ocupar gens d'espai. Un exemple és aquest:



7 - La paella de les truites: moltes persones ja saben que tenir una paella únicament per a fer truites funciona molt bé! Amb això s'aconsegueix que, si només s'utilitzen sempre pel mateix i es cuiden a l'hora de remenar, no s'enganxin MAI i que la paella duri molt més temps.


8 - Els sofregits: cal saber que el tomàquet natural conté àcid i, si en fem sofregit, aquest es "menja" l'antiadherent. No seria la primera vegada que amb una paella nova i fent un sofregit de tomàquet l'antiadherent es malgasti sobtadament, cosa que farà que la paella s'eganxi al poc temps de ser nova. Per als sofregits, és aconsellable utilitzar paelles no tan noves o una només per això.


9 - Unes gotes d'oli no fan mal a ningú: fer servir una planxa per a la carn o el peix i no posar-hi gens d'oli pot repercutir en la durada de l'antiadherent ja que pateix més. Utilitzar un pinzell de silicona per a repartir unes gotes d'oli o fer servir una setrillera en spray per aplicar una pulverització d'oli a la paella o planxa allarguen la vida de l'antiadherent i no fan mal a ningú.



10 - No deixar refredar amb les restes de menjar a dins: al ressecar-se el menjar dins la paella fa que haguem de rascar o netejar reiteradament i amb excés. Per evitar-ho, cal posar la paella (quan estigui tèbia) sota l'aigua CALENTA i deixar-hi un dit d'aigua dins per estovar les restes de menjar durant una estona. Seguidament, amb una esponja serà molt fàcil retirar les restes que hagin pogut quedar. També tenim l'opció de posar-les al rentaplats: utilitzar "esquitxos" d'aigua calenta i sabó ajuda amb la durabilitat de la paella, ja que en cap moment està en contacte directe ni fricciona amb cap producte que faci malbé l'antiadherent.



Si es segueixen aquests consells, una paella o recipient amb antiadherent de qualitat no s'hi hauria d'enganxar pràcticament res i la seva durabilitat de mitjana podria ser d'uns 3 o 4 anys. Tot i així hem de tenir en compte que res és per sempre i que tot està exposat al desgast segons la seva utilització.


ESPEREM QUE AQUESTS CONSELLS 
US HAGIN SIGUT D'AJUDA

Aquests consells són adequats per a les marques que venem i els materials que utilitzen, no ens fem responsables sobre qualsevol altre marca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...